Stichting SoGoed opent 1e Buurtkoelkast in Purmerend!

Voedselverspilling voorkomen en elkaar helpen in de in de buurt!

René Verhoogt

23

October

2021

Onder het motto ‘Liever delen dan verspillen’ opent de stichting SoGoed op woensdag 10 november 2021 haar 1e Buurtkoelkast.

Het doel van de Buurtkoelkast is dat mensen in de buurt gekoelde en/of versproducten met elkaar delen. Zo voorkomen we voedselverspilling , helpen we een ander die het minder heeft en werken we samen aan een meer sociale buurt.

Het principe van de Buurtkoelkast is gebaseerd op de Buurtkastjes. In de Buurtkastjes delen buurtbewoners boodschappen met elkaar. Het gaat dan om niet gekoelde en/of versproducten. Inmiddels staan er al meer dan 80 Buurtkastjes in Nederland. Ook in Purmerend en omstreken zijn Buurtkastjes te vinden.

De Buurtkoelkast komt vanaf maandag 8 november 2021 te staan in het Infopunt Wheermolen in het Makado winkelcentrum, John F. Kennedyplein 1.

De koelkast is ter beschikking gesteld door Waterland de Witgoedspecialist in Purmerend. De plek voor de Buurtkoelkast is ter beschikking gesteld door Gemeente Purmerend en Intermaris.

Samen met enkele andere initiatiefnemers zijn dagelijks medewerkers aanwezig om vanuit de naam Wij Wheermolen bewoners te voorzien van informatie.

Samen met bewoners werken gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris de komende jaren aan een nieuw Wheermolen-Oost. Er worden woningen gerenoveerd, nieuwe woningen gebouwd en het groen en de straten worden aangepakt. Zo wordt de wijk gezond, gemengd en nóg gezelliger.

De Buurtkoelkast past prima bij de doelstellingen van de wijk.

De opening van de Buurtkoelkast is op woensdag 10 november 2021 om 14.00 uur.

U bent van harte welkom!

Het laatste nieuws