Koelkast voor de buurt open!

De SoGoed Buurtkast in de Purmerendse wijk Wheermolen is geopend.

René Verhoogt

09

March

2022

Onder het motto 'Liever delen dan verspillen' worden in de Buurtkoelkast verse -en gekoelde producten gedeeld. Door het delen van deze producten verspillen we minder voedsel, helpen we een ander die het nodig heeft en werken we samen aan een meer sociale buurt.

De Buurtkoelkast is 7 dagen in de week 24 uur geopend en is voor iedereen. Je mag pakken wat je nodig hebt, geven wat je kan missen en ruilen mag ook. Als je producten meeneemt uit de Buurtkoelkast denk dan ook even aan de ander en neem niet alles in één keer mee. Samen delen is eerlijker!

Regelmatig wordt de Buurtkoelkast gecontroleerd en schoon gemaakt. Daarbij wordt ook gelet of het voedsel in de Buurtkoelkast nog goed is.

Er zijn wel een paar regels:

  • zet er geen aangebroken producten in zoals pakken melk of sap;
  • zorg dat de producten binnen de datum van houdbaarheid zijn;
  • doe een stickertje met een datum op de bakjes van bijvoorbeeld maaltijd.

De Buurtkoelkast staat in de Johan Wagenaarstraat 65 in Purmerend. Bij de Buurtkoelkast staat ook een Buurtkastje. In dat kastje staan niet gekoelde etensproducten en bijvoorbeeld verzorgingsproducten. De Buurtkoelkast in de Johan Wagenaarstraat is de 2e koelkast in Purmerend. De andere koelkast staat in het Makado winkelcentrum, John F. Kennedyplein 1.

Wilt u de Buurtkoelkast sponsoren met producten dan komen we graag in contact met u. Neem dan even contact met ons op. Stuur een email aan: info@stichtingsogoed.nl of bel ons: 06 - 28753956

Het laatste nieuws