Burgemeester Ellen van Selm opent twee SoGoed Buurtkastjes in Purmerendse flat!

Burgemeester Ellen van Selm opent twee SoGoed Buurtkastjes in Purmerendse flat!

René Verhoogt

19

April

2024

Onder het motto ‘Liever delen dan verspillen’ opent de stichting SoGoed uit Purmerend in samenwerking met de Bewonerscommissie van de flat D’Rode Garrels op woensdag 8 mei 2024 een tweetal Buurtkastjes. Wijkwethouder Coen Lageveen is hierbij ook aanwezig.

Het doel van de Buurtkastjes is dat mensen in de buurt boodschappen met elkaar delen. Het gaat dan om niet gekoelde, versproducten en/of gezondheidsproducten. Zo voorkomen we voedselverspilling, helpen we een ander die het minder heeft en werken we samen aan een meer sociale buurt.

De SoGoed Buurtkastjes worden gemaakt in de houtwerkplaats Grip van Reakt in Purmerend.  Inmiddels staan er al ongeveer 500 Buurtkastjes in Nederland. Ook in Purmerend en omstreken zijn Buurtkastjes te vinden. De twee Buurtkastjes zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buurtfonds van de Postcodeloterij. De plek voor de Buurtkastjes is ter beschikking gesteld door Intermaris. De Buurtkastjes hangen in de centrale hallen van de flat.

De bewonerscommissie behartigt de belangen van alle huurders in de flat. De bewonerscommissie organiseert evenementen en onderhoudt contact met de woningcorporatie Intermaris. De bewonerscommissie versterkt de saamhorigheid en het elkaar helpen in de flat. Buurtkastjes passen prima bij de doelstellingen van de bewonerscommissie.

De feestelijke opening van de Buurtkastjes is op woensdag 8 mei om 16.00 uur in de Rudolf Garrelstraat in de Wheermolen(centrale hal aan de linkerkant in de D’Rode Garrelsflat).

U bent van harte welkom!

Het laatste nieuws